به گزارش شهرآرانیوز، چای پرمصرفترین نوشیدنی در جهان و محبوبترین نوشیدنی در میان ایرانیان است و بیشتر ایرانیان هر روز آن را مصرف میکنند. چایهای ایرانی محصول مستقیم شهرهای شمالی کشور ایران هستند و در فصول بهار، تابستان و پاییز به دست میآیند. چای ایرانی به هیچ ماده افزودنی برای رنگدهی یا طعم و عطر خاص نیاز ندارد و از کیفیت بالایی برخوردار است.
قبل از دم کردن چای ایرانی، چای را با آب سرد بشویید، شستن چای سبب میشود که خاکها از بین رفته و رنگ چای کدر نشود، شستشوی چای با آب سرد باعث میشود با رختن آب جوش روی آن دچار شک شده و رنگ قرمز روشنی پیدا کند. به ازای یک فنجان چای، یک قاشق چای خوری چای خشک درون قوری بریزید.
برای چای دم کردن از قوری چینی یا شیشهای استفاده نمایید، زیرا چای در قوریهای فلزی مزه مطلوبی نمیدهد. میتوانید از مدل قوریهایی استفاده کنید که یک سبد یا توری تفالهها را از آب جوش تفکیک کند. برای بهتر دم کشیدن چای قوری را کمی زیر شیر آب گرم بگیرید تا جداره و محفظه آن اندکی گرم شود.
چای دم نکشیده کدر و کمرنگ است و عطر و بوی خوبی ندارد، اما چای دم کشیده ظاهر شفاف، طعم تلخ مناسب و بوی غیر خامی میدهد. چای با برگ ریز بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه؛ چای با برگ درشت بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه نیاز به دم کشیدن دارد. چای باید با شعله خیلی کم دم بکشد تا هم طعم مرغوبتر و هم رنگ بهتری پیدا کند.
از آب کتری یا سماور نجوشیده برای دم کردن چای استفاده نکنید، آب مورد استفاده برای دم کردن چای باید تازه و کاملاً زلال باشد. آب لوله کشی و فیلتر شده برای چای مناسبتر میباشد. برای تهیه چای درون کتری و سماور آب داغ نریزید و بهتر است آب سرد ریخته و اجازه دهید بجوشد، زیرا اگر در کتری یا سماور آب داغ بریزید، بعد از ریختن چای در استکان لکههای شبیه چربی روی استکان ایجاد میشود. آب چند بار جوشیده طعم و خاصیت چای را کاهش میدهد پس بهتر است در هر مرتبه دم کردن چای، آب سماور را عوض کنید.
چای ایرانی برخلاف اکثر چایهای خارجی اسانس و عطر افزودنی ندارد، برای خوش عطر شدن چای میتوانید زمانی که چای را در قوری ریختید و آب جوش به آن افزودید، در قوری هل یا گل سرخ یا دارچین یا زنجبیل یا بهار نارنج یا لیمو عمانی بریزید و بگذارید چای همراه یکی از این افزودنیها دم بکشد.
منبع: همشهری